Jdi na obsah Jdi na menu
 


MK OMCH 2011 - Opava

6. 9. 2011

 Velká absence zasáhla pražskou výpravu 

 

Jako každý rok, tak i letos mladí chovatelé v Praze bojovali o postup do celostátního kola Olympiády mladých chovatelů, která se v tomto roce konala v Opavě. Ta, jakožto chovatelsky tradičně silný region slibovala velmi zajímavé kolo, jak z hlediska doprovodného programu, tak i vylepšeného programu soutěžního. Pořadatelství se výtečně zhostil Ing. Petr Gajda a potvrdil tak mou doměnku, že nejlepšími pořadateli chovatelských akcí pro mládež jsou přímo jejich dřívější účastníc. A i přesto, že mu například stravovací zařízení vypověděli smlouvu v podstatě týden před akcí, dokázal velmi flexibilně a bravůrně zajistit více než-li adekvátní náhradu v podobě blízké restaurace. Celý průběh kola, které se bez problémů odvíjelo bylo zakončeno slavnostním vyhlášením v centru města a následnou velmi vydařenou diskotékou na ubykacích. Rád bych ještě zmínil jednu premieru v podobě připravené poznávačky v odbornosti psů, která měla velký úspěch.

Reprezentace Prahy nedorazila na očekávanou obhajobu stříbrného umístění v soutěži okresů vůbec kompletní. I přes nabyté zkušenosti z předešlých let, díky kterým jsme očekávali četné výpadky způsobené povětšinou nevhodným plánováním prázdnin dětí svými rodiči, letos jsme byly zaskočeni i u našich stálic. Z původní výpravy čítající sedm soutěžících v pěti odbornostech, jsme nakonec do Opavy dorazili pouze ve třech. Horkou favoritkou na obhajobu titulu v odbornosti králiků Terku Ferencovou postihla po návratu z dovolené nemoc a aby nebylo ani tohoto málo, byla proti duchu soutěže vyřazena z účasti Hanka Jarošová v její druhé odbornosti - kožešinových zvířat. Ale každé kolo má i své slibné výsledky a tím je účastnašich doufejme vycházejících hvězd Moniky Samiecové v odbornosti psů a Elišky Kopáčkové v odbornosti koček. Druhá jmenovaná získala vyrovnanými výkony ve všech částech soutěže české vítezství a nad její síly byla o pár bodů jen soutěžící ze Slovenska. 

Radi bychom poděkovali za výborné výsledky a vzornou účast našim soutěžícím a ještě jednou vzdali hold pořadateli, díky kterému si odnáší všichni soutěžící i jejich doprovod krásné vzpomínky na krásné město Opavu.

 

Článek k 43.kolu OMCH : http://www.novinky.cz/vase-zpravy/moravskoslezsky-kraj/opava/1805-6544-mladi-chovatele-soutezili-na-olympiade-v-opave.html